2015. szeptember 22., kedd

Kritika #10

Sziasztok!

Ismét egy designos leányzó blogja! :) Azt hiszem, neki sem fogok tudni sokat segíteni, de remélem, azért legalább az önbizalmát erősíthetem egy kicsit! :)



Kinézet, avagy első benyomás
A fejléced nagyon tetszik, főleg, hogy talán nálad mondhatom el azt, hogy ténylegesen megmutatja, hogy miről olvashatunk nálad. A hoki alap része a történetnek, a forró csoki visszatérő momentum. A kis kör alakú képek pedig igazán hangulatosak, jól illenek az egészhez. Nagyon tetszik, hogy egyszerű a háttered, nem csicsáztad túl az oldalt. A szín választásod illik a sztorihoz. Igazán ötletesek a kis álarcok, amik az elérhetőségeidhez visznek. Meglepődtem, hogy a modul sávodban viszonylag lentebb van a menü a megszokottnál, de igazából nem zavaró. 
A menüsorodból kiemelnék három dolgot. A karaktereknél nagyon mutatós a szöveg doboz, jók az idézetek és ami megfogott benne, hogy mindenkinek megdolgoztatod egy kicsit a fantáziáját, hiszen nem társítasz konkrét képeket a személyekhez, csak leírást. Illetve egy-egy giffet, amik úgyszintén a szereplőkre jellemzőek. A második dolog, a díjak, eredmények kihelyezésének eredetisége, vagyis inkább az egyedisége. Az utolsó pedig a kritikák megjelenítése, úgyszintén ötletes megoldással.
Külön gratulálok hozzá, hogy ez mind a saját kezed munkája!
 10/10

Történet
A fülszöveged nagyon tetszik. Elkalauzol a történetbe, megtudjuk belőle, hogy miről is fog szólni a sztori - mondjuk ez a célja -, de mégsem mond túl sokat, emiatt felkelti az ide látogatók érdeklődését. Ötletesen megírtad.
A fejezeteid egy átlag bloghoz képest lényegesen hosszabbak (többszörösei), de ezt az olvasóid gondolom örömmel veszik tudomásul. :)
Nagyon tetszenek az idézetek a fejezetek elején. Hol filmekből, hol könyvekből, hol máshonnan kivett apró részek, amik illenek az adott fejezethez. 
A történeted azzal fogott meg igazán, hogy a valóságra építkezel. Igazán élethű történetet írsz le, és ami nem elhanyagolható szempont, hogy oly módon, ahogy akár a valóságban is megtörténhetne. A stílusod nagyon jó, folyamatosan lekötöd az olvasót, szépen, gördülékenyen fogalmazol, szinte sodrod az embert a történettel. Jól adod vissza az érzelmeket, a környezet leírásod is igazán tetszetős. Főleg az érzések leírására fordítasz talán nagyobb hangsúlyt, de pont akkora mértékben, hogy az olvasó nem unja meg, érdeklődve falja a sorokat, hogy a drága főhősnőnk mit érez, milyen lelki állapotban van. Gyönyörűen adod át a lány érzelmi állapotát, kétségeit.
Folyamatosan nyitott kérdéseket hagysz az olvasóid számára a fejezetek révén, mindig van miért izgulniuk, várniuk a következő részt. (Itt megemlíteném, hogy nagyon jók a fejezetek végén feltett kérdéseid is.)
A karaktereidet hihetetlen módon kidolgoztad, és tartod is magad ehhez. Természetesen a szereplők tulajdonságai változnak bizonyos fokig a cselekmény előrehaladtával, de nem esel túlzásokba. Ráadásul valljuk be, pont abban a korban vannak, amikor még sok változás következik be az emberek személyiségébe, hiszen ekkor szereznek tapasztalatokat, ekkor kapják életük  nagy pofonjainak egy nagy részét. A két főhősünk személyiség változása a legszembetűnőbb, amit nem is mondanék teljesen személyiség változásnak, hiszen nagy szerepet játszik, hogy meg mernek nyílni, mernek önmaguk lenni.
Nagyon tetszik a történeteddel kapcsolatban, hogy van tanulsága, pedig még nem is vagyunk a végén, de ez kevés blogról mondható el. Valamilyen szinten példa mutató a történet. Merd vállalni önmagad! Igaz, hogy nagyon sokan tudjuk, hogy ez nem könnyű dolog. Mégis hihetetlen módon viszed a történetet, nem elkapkodva, szépen, nyugodtan, mindenre időt hagyva, ahogy egy valóságos embernél is minden ilyen nemű változásnak idő kell.
10/10

Helyesírás
Nincs mibe belekötnöm. Nem találtam szembetűnő hibákat, de lehet, hogy még hibákat sem nagyon. Nálad is a nagy kérdés, hogy a Te érdemed-e, vagy a bétádé, de ez lényegtelen. Igényes, szép munkát adsz ki a kezeid közül, és ez a lényeg.
5/5
 
Egyebek
Könyvborító: Nagyon tetszik, igazán vissza adja a történetet, az elhelyezéséről pedig ne is beszéljünk. Senkinél nem láttam még, hogy a chat ablakon megjelenő kép a könyvborítója lenne. Az pedig csak egy plussz ráadás, hogy a prológusban szereplő könyv borítólapjával is megegyezik.
5/5
 

 
Összegezve: Egy gyönyörűen kidolgozott történet, élethű karakterekkel, valós élethelyzetekkel és mondanivalóval egy igazán ízléses, szép köntösbe bújtatva.
30/30 
Ez a kritika nem bántó, hanem segítő szándékkal íródott! Köszönöm szépen a bizalmadat!
Puszi: Klau

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése