2014. október 26., vasárnap

Blogajánló #17

The Princess Diaries 



A történet Ariana Grande hercegnőről és Louis Tomlinson hercegről szól, akik kiskorúkban a legjobb barátok voltak, de Louis-nak csatába kellett mennie, így elszakadtak egymástól. Idővel újra találkoznak, de nem ismerik fel egymást. Egyre bonyolultabb és bonyolultabb kapcsolatba kerülnek egymással. Ariana apja lakomát rendez, amire Louis és családja hivatalos. Ekkor döbben rá a két fiatal, hogy van közös múltjuk. 


Prológus: 

Két gyönyörű vidék, két királysággal az élen. Tomlinson fejedelem és Grande fejedelem. Évtizedekkel ezelőtt, mikor polgárháborúk dúltak, már e két királyság szorosan barátságban élt egymás mellett. Boldogságban és szomorúságban is egyaránt osztoztak. 19 évvel ezelőtt a Grande királyságba született egy csodálatos kislány, Ariana. A gyermek születése után, az édesanya súlyos betegségben életét vesztette. Sajnos ez az élet körforgása. Van, aki megszületik és van, aki elvándorol egy másik életbe, hogy ott az örökkévalóságig nyugovóra térjen. Ez ellen senki se tehet semmit, nem lehet megakadályozni. Az újszülött az édesapjára, George Grande maradt. George egyszerre volt kiváló apuka és szerető édesanya. Mivel a királyság fiú trónörökös nélkül maradt és a király nem akart újra megnősülni, ezért felmerült a kérdés, hogy mi lesz a királyság sorsa, ugyanis az uralkodói címek apáról fiúra vándoroltak.
Pár évvel Ariana születése előtt, a Tomlinson királyságot a sors egy fiú trónörökössel ajándékozta meg, Louis herceggel. Mr. és Mrs. Tomlinson, Grande királyné halála után, mindenben segítették a megözvegyült királyt és a kis hercegnőt. A két királyság előre gondolkozott a jövővel kapcsolatban.
Megállapodtak abban, hogy ha Ariana betölti a huszadik életévét, házasságot köt Louis-szal, így a két királyság eggyé válhat. 


Részletek a történetből: 

1. fejezet 

2000. augusztus 27.

- Gyere már Ariana! – kiabált ki a tenger hullámzó vizei közül Louis a parton álló kislánynak. – Nagyon jó a víz!

A hat éves kislány, nem hogy elindult volna fiú barátjához, inkább még jobban hátrált. Félt a víztől. Nem tudott úszni, e mellett nagyon megrémítette a tenger végtelenig elnyúló vize. A szíve majd’ kiugrott a helyéről. Kezei és lábai remegni kezdtek a rettegéstől.

Elgondolkozott… Vajon Louis akkor is a barátom lesz, ha nem fogok bemenni a vízbe, vagy azt gondolja majd rólam, hogy egy nyuszi vagyok, aki fél egy kis víztől? Ariana összeszedte minden bátorságát, míg barátja vidáman csapkodta a víz felszínét. A lány lassan elindult a víz felé. Egyik lábát tette a másik elé, s közben tudta, hogy ebből az egészből nem fog semmi jó kisülni. Derékig belement a vízbe, de Louis még ezt sem elégelte meg. Tovább hívogatta magához. A fiú egy fejjel nagyobb volt a lánynál, így ahol neki a nyakáig ért a víz, ott már Ariana nem is látszódott volna ki a habokból.

- Gyere még közelebb! – hívogatta. –Nagyon jó a víz. – kiáltott fel örömében, majd felugrott és hanyatt esett a vízbe, aminek még jobban örült.

A kislány vett egy mély levegőt, majd nyakig belemerészkedett a vízbe. Nem élvezte ezt a helyzetet, de úgy gondolta, ha nem csinálja meg, elveszti a barátját.

Nyár vége fele volt. Rosszabb idők következtek be. Néhol a szél erősebben és hidegebben fújt. Már rég nem volt szerepe a nyári szellőnek. A tengerparton percek alatt rossz idő keletkezett. A szél felerősödött, a fehér bárányfelhőket, ronda, szürke eső felhők váltották fel.

- Louis! – kiabált Ariana. – Haza kellene mennünk!

Louis is felnézett az égre. Elszomorodott, hogy ilyen korán abba kell hagyni a játszadozást. Kiúszott a partra és elkezdte összeszedni a holmiját.

- Várj meg Louis! – kiabált neki a vízből ismét a lány.

Lassú léptekkel haladt a part felé. A szél egyre jobban felerősödött, a hullámok felcsaptak. Egy nagyobb hullám Ariana-t háton „vágta”, amitől elesett a vízben.

- Louis! – kiáltott fel, majd eltűnt a habok között.

A kis herceg furcsállta, hogy még nem ért ki a partra játszótársa, ezért a háta mögé nézett. Sehol senki – gondolta magában. Egyre jobban kezdett megijedni, hogy hol lehet a barátja.

- Ariana?! – felkiáltott, majd a habok közé vetette magát.

A fiú 9 évesen már remek úszó volt. Ez is egy fő erény a hercegeknél. Gyorsan megtalálta a „kishableányt” és kivitte a partra. Megnézte, hogy lélegzik-e. Mindenki szerencséjére lélegzett, majd felköhögött egy kis sós vizet, amit lenyelt közben.

- Jól vagy? – hajolt fölé Louis aggódó tekintettel.

- Igen… - köhécselt a hercegnő. – De ilyet soha, de soha, de soha ne csináljunk. Megígéred?

- Ígérem. – egymásra mosolyogtak miközben összefűzték a kisujjukat, hogy még jobban erősítsék a köteléket… 

3. fejezet 

A lovagi torna helyszíne körül, kis kuckókat építettek fel, ahol a lovak tartózkodtak és ahol a férfiak fel tudtak készülni a viadalra. Gondolkozását a ló nagy nyerítése zavarta meg. Louis felkelt a székből és adott egy répát Adonisz-nak, a lónak. Csodálatos kiállású egy ló. Fedőszőre, sörénye és a farka is fekete, nem a semmiért hívják Adonisz-nak.

- Eléggé vad ez a ló, nem gondolja? – halott meg egy kellemes női hangot a háta mögött.

- Ariana hercegnő! – hajolt meg előtte, majd jobban szemügyre vette. – Hát eljött! – jelentette ki.

- Eljöttem. – mondta a hölgy komoly arccal, majd a legyezőjével a lóra mutatott. – Most komolyan! Ugye nem vad?!

- Természetesen nem.

Ariana közelebb lépett a lóhoz, hogy még jobban szemügyre vehesse. Elkezdte simogatni a paci fejét, miközben mosolygott. Köztudott, hogy a hercegnő imádja a lovakat, és még tud is lovagolni, habár mostanság nagyon ritkán mutatja meg tehetségét.

- Nagyon aranyos ló. – fordult vissza Louis-hoz.

Ariana kezében tartott egy legyezőt, amit Adonisz eléggé furcsa módon elvett tőle és rágcsálni kezdte.

- Adonisz! – szólt Louis erőteljesen a lóra. – Azonnal köpd ki!

- Semmi baj! – fogta meg a karját Ari, hogy visszatartsa a fiút.

Louis a karjára nézett, ahol a lány megfogta. A hercegnő érezte, hogy ezzel zavarba hozhatja őt. Játszadozni volt kedve, ezért elkezdte simogatni a karját, miközben másik kezével a fiú arcát maga felé fordította, hogy a szemébe tudjon nézni.

- Louis lovag! Ha legalább három párbajt megnyer, akkor jutalomban részesítem! – súgta érzékien a herceg fülébe.

- Hercegnő kérem! – taszította el magától. – Nem szabadna ilyeneket mondania. – fordult el a lánytól.

- Estig áll az ajánlatom. Jól gondolja meg. – mondta Ariana és emelt fővel távozott. 


Ha megfogott a prológus vagy csak kíváncsi vagy a történet végére, érdemes benézned erre a blogra!





2 megjegyzés: